Ayurvedische.nl

Ayurvedische.nl   2008 - 2014                                                         Oorkaarsen - Netipot - Himalayazout - Klysma - Voeding - Kruiden - Tongschraper - Etherische olie - Massage olie  

Yoga, meditatie en ayurveda is wat ons drijft.


Klysma's worden in de volks geneeskunde al eeuwen toegepast, dit ter reiniging van de dikke darm. Door een klysma worden spijsverteringsproblemen verbeterd en gifstoffen op een natuurlijke manier afgevoerd.


Meer informatie over: klysma.

Ayurveda heeft de panchakarma als de meest uitgebreide reiniging van lichaam en geest. Hier wordt het lichaam gestimuleerd om afvalstoffen tot op celniveau los te laten en af te voeren.


Panchakarma is een zeer diepgaande ervaring met een uitwerking op alle levensgebieden.


Op lichamelijk niveau zullen de toxines fysiek geëlimineerd moeten worden. Dat kan via panchakarma, een reinigingskuur. Het effect van een reinigingskuur is niet alleen lichamelijk merkbaar, maar ook psychisch. De patiënt zit na een (goede) panchakarma aanmerkelijk beter ‘in zijn vel’.


Meer informatie over: Panchakarma.

Panchakarma

Onze kennis willen wij graag met u delen. De organisatie heeft diverse kanalen waar u informatie over diverse specifieke producten kunt vinden.


Ons bedrijf is innovatief, flexibel en alert op nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast houden wij stevig vast aan onze idealen. De producten die wij verkopen hebben wij met onze overtuiging ingekocht.


In ons assortiment zult u geen enkel product vinden waar wij geen goed gevoel bij hebben. Om u geheel van dienst te zijn vindt u op onze uitgebreide website Fascinerend.nl informatie over yoga, ayurveda en zelfzuivering.Over ons

Het kannetje om te reinigen wordt netipot genoemd. Het speciale potje met een tuit heeft een verdikking, die men gemakkelijk in de neus kan stoppen.


In het potje zit lauw warm water met een kleine halve theelepel zout. Stop het tuitje in het linkerneusgat en giet het water zodanig dat het er via het rechterneusgat weer uitloopt. Als het potje half leeg is wissel je van neusgat en loopt het water er links uit. Daarna ga je bijvoorbeeld voor de wastafel staan in een hoek van 90 graden. Een aantal keren nu zacht snuiten naar links – onder – rechts en boven om wat water dat er eventueel nog in zit eruit te blazen.


De neus van binnen met bijvoorbeeld toiletpapier drogen. Voor vata’s op de top van de pink een klein beetje amandelolie doen en boven in de neus zacht inmasseren om droogte te voorkomen.


Meer informatie over: netipot.

De magie van het vuur heeft ons al sinds de oertijd gefascineerd. Met de beheersing van dit element beschikt de mens over warmte en licht. Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling.


Alle originele BIOSUN oorkaarsen worden ook nu nog met liefdevolle zorgzame handenarbeid en volgens oud recept en met de best gecontroleerde grondstoffen gemaakt. Naast de Naturel oorkaarsen zijn er de Aroma oorkaarsen, deze hebben een eigen specifieke geur.


Meer informatie over oorkaarsen.


Biosun Oorkaarsen

PRODUCTEN

ETHERISCHE OLIE

De dosha Vata bestaat uit het element lucht onder invloed van ether. De dosha Pitta is opgebouwd uit het element vuur onder invloed van water en de dosha Kapha uit water onder invloed van aarde.Vaak overheersen twee dosha's in het lichaam, waarvan één meer overheerst ten opzichte van de ander.


Belangrijk voor de gezondheid is, dat de kracht van de dosha’s in balans is overeenkomstig de verhouding van de dosha’s in de constitutie van een persoon. Als ze uit balans zijn geraakt onder invloed van bijvoorbeeld levenservaringen, voeding, cultuur e.a, is de zorg om ze weer in balans te brengen nodig.


Dit is te verwezenlijken door een wijziging in de levensstijl aan te brengen waarbij yoga, voeding, kruiden en andere zelfreinigingsmogelijkheden een belangrijke rol spelen.

Ayurveda

Een aromatische, vluchtige olie gewonnen uit planten. Etherische oliën worden beschouwd als de ziel van de plant. Etherische olie heeft een rijke geur en dringen diep door in het lichaam.


Etherische kennis is voor ingewijden toegankelijk. Een bekend boek is de Geheime leer van Helena Petrovna Blavatsky.


Meer informatie over:

etherische olie

Netipot

Klysma